Rozdíl mezi bezkofeinovou kávou a Nekávou

 In

“Rádi byste si vychutnali vhodnou alternativu kávy bez kofeinu v BIO kvalitě?”

Nekáva je přirozeně bezkofeinová alternativa ke kávě vyrobená z praženého ječmene v BIO kvalitě. Není to káva – nemá konkurovat a nikdy nebude klasické kávě. Je pražená z ječmene, který přirozeně neobsahuje žádný kofein a není nutné tedy chemickou cestou dekofeinovat kávová zrna. Přesto nabízí chuťové vlastnosti (díky pražení a způsobu přípravy) jako má káva.

Běžná bezkofeinová káva je chemicky upravená káva. Ve většině případů se k výrobě bezkofeinové kávy používá tzv. „evropský proces“. Při tomto procesu dochází k odstranění nežádoucího kofeinu prostřednictvím chemických prostředků, konkrétně za pomoci dichlormetanu. Ten ve vodném roztoku, ve kterém jsou zrna namočená, odstraní kofein a zrna se pak následně promyjí, aby se zbavila navázané chemické látky. Bohužel, tento způsob není dokonalý a přínáší nejen lehce chemický chuťový dozvuk výsledné kávy, ale také stopové množství těchto látek, které se dostávájí do Vašeho těla.

Existuje samozřejmě také tzv. „švýcarský proces“ přípravy kávy, avšak ani ten není dokonalý. Tento proces se sice obejde bez použití chemizace, ale nedokáže odstranit celých 100% kofeinu. Věřme tedy přírodě a nesnažme se „násilně“ dekofeinovat kávová zrna.

Recent Posts
Napište nám

Pošlete nám zprávu a my se Vám ozveme co nejdříve.

0