Nekáva vychází z velmi populárního nápoje Caffè d’orzo (Orzo coffee) rozšířeného především v jižní Evropě a zejména pak v „Mecce kávy“- Itálii. Udává se, že až 30% Italů si oblíbilo Caffè d’orzo pro každodenní pravidelné popíjení šálku espressa.

Věříme, že společenský význam popíjení espressa daleko přesahuje pouze hranice Itálie. V Itálii se považuje za společenský přestupek odmítnutí pozvání k posezení u šálku espressa. Orzo coffee je v Itálii v nabídce více než 80% kaváren a restaurací. Není tedy problém přijmout pozvání a posedět s přáteli či obchodními partnery u šálku espressa. Tak ochutnejte…

Pro koho je Nekáva určena?

  • Pro všechny, kteří mají intoleranci na kofein
  • Pro milovníky „klasické“ kávy, kteří rádi „naředí“ svou denní dávku kofeinu
  • Pro všechny kdo nechtějí dopřát svému tělu kofein ihned po ránu či před spaním
  • Pro všechny příznivce zdravého životního stylu
  • Pro těhotné a kojící matky či děti
  • Pro všechny, kteří si chtějí dopřát pohodové chvíle a vychutnat si chuť přirozeně bezkofeinového espressa

Věděli jste o ječmenu?

  • Nejstarší obilovina

  • Nízký GI

  • Draslík a fosfor

  • Bílkoviny, minerály a vitamíny

  • Vápník, hořčík a zinek

  • Ječmen schválen FDA jako obilovina prospívající srdci

  • Udržuje normální hladinu cholesterolu

  • Prevence obezity

  • Nízký obsah tuku

  • Antioxidanty

Jak začal příběh Nekávy?

Na podzimní dovolené v Toskánsku v Itálii jsme s rodinou samozřejmě zavítali do skvělých kaváren a restaurací po celém regionu. V nabídce kávy nás zaujal produkt Caffè d’orzoNeváhali jsme a zeptali se obsluhy na tento nápoj. Trochu překvapená obsluha nám vysvětlila, že se jedná o „kávu“ z ječmene. Z jejich výrazu bylo možné odezírat jejich údiv, že Caffè d’orzo neznáme 🙂 Nejen s ohledem na naši zvědavost jsme si ho objednali a pro jistotu jsme se zeptali, zda-li neobahuje kofein, neboť manželka byla tou dobou v požehnaném stavu. Po sdělení, že se jedná o bezkofeinový nápoj jsme tedy potvrdili objednávku a přiobjednali také pro našeho 7-letého syna.

Po prvním doušku jsme měli pocit, že podobnou chuť jsme již pili. Manželka si vzpomněla na Caro a meltu z dob svého dětství. Ano, souhlasil jsem. Tato chuť se mi připadala podobná, avšak byla více intenzivnější a příjemnější. Intenzitu a sílu samozřejmě ovlivňuje forma přípravy „espressa“.

V tuto chvíli se urodila první úvaha, proč není možné tuto alternativu kávy nalézt v kavárnách a restauracích po celé České republice? Říkal jsem si, že i jako milovník kvalitní dobré kávy bych ocenil občas změnu. Během obchodních jednání po ceý den bych rád s dalším klientem již nepopíjel své „páté“ espresso a rád bych si objednal něco jiného. Čaj se samozřejmě nabízí, ale to není ten pravý pocit. Však víte o čem mluvím… 🙂

Věřím tedy, že již brzy se objeví tato skvělá alternativa kávy ve většině kvalitních kaváren i restauracích. Následně budu moci společně s celou svou rodinou vychutnat krásné chvíle u šálku espressa Orzo coffee.

Jan Žák
milující manžel, otec a neutuchající iniciátor

Napište nám

Pošlete nám zprávu a my se Vám ozveme co nejdříve.

Not readable? Change text. captcha txt
0