Ukázky přípravy Nekávy
NEKÁVA – příprava v MOKA KONVIČCE
NEKÁVA – příprava ve FRENCH PRESSU
NEKÁVA – příprava v pákovém kávovaru
NEKÁVA – příprava v kávovaru Nespresso®️
Recepty
Ovesná kaše s Nekávou
Potřebujeme:
1 hrnek ovesných vloček # 3/4 hrnku mandlového mléka # 1/4 hrnku Nekávy # 1 a 1/2 lžíce javorového sirupu # 2 lžíce kakaa # 1 lžíce loupaných konopných semínek # 1/2 lžičky vanilkového extraktu # hrst vlašských oříšků # 1 banán
Postup:
Všechny ingredience kromě banánu a vlašských oříšků smícháme v misce a necháme přes noc v lednici. Ráno dozdobíme oříšky a banánem. Vychutnáme si tu vynikající krémovou chuť do poslední lžičky 💚
Espresso tonic
Espresso tonic
Ochutnejte osvěžující espresso tonic
Potřebujeme:
sklenici
pár kostek ledu
1 dcl toniku
espresso z Nekávy
citrón a rozmarýn
Postup:
►nasypeme led do sklenice
►přelijeme tonikem
►připravíme espresso z Nekávy, které pomalu vlijeme přes led do sklenice
►vytvoří se tak krásně 2 oddělené vrstvy
►dozdobíme plátkem citrónu a snítkou rozmarýnu
Cold Brew
Cold Brew
Zchlaďte se ledovou kávou
Potřebujeme:
1l nádoba s uzávěrem, 1l studené fitrované/převařené vody, 12 espresso podů Nekávy, sklenice, pár kostek ledu, pomeranč a máta
Postup:
►pody umístíme do nádoby a přelijeme 1l studené filtrované/převařené vody o teplotě cca 5°C ►necháme extrahovat v uzavřené nádobě v chladu lednice po dobu 18-24h ►poté vyndáme pody z nádoby, dolijeme filtrovanou vodou do objemu 1l na dno sklenice nalijeme trochu čerstvě vymačkané šťávy z pomeranče ►přidáme led a zalijeme vychlazeným cold brew dozdobíme plátkem pomeranče a mátou
Nekáva drink
Nekáva drink
Vychutnejte lahodnou chuť alkoholového drinku s Aperolem
Potřebujeme:
sklenice
pár kostek ledu
0,03-0,04l Aperolu
cold brew z Nekávy
pomeranč a máta
Postup:
►nasypeme led do sklenice
►přelijeme 0,03-0,04l Aperolu
►dolijeme vychlazeným cold brew (zastudena extrahovaná Nekáva)
►dozdobíme plátkem pomeranče a mátou